Over mij

Ik ben Hylke (dat had je ongetwijfeld al door): ik ben 32 jaar, woon samen met Steven en ben sinds 2017 de trotse mama van Elise.

Mijn passies zijn niet spectaculair of exotisch: ik hou van mijn gezinnetje, van lekker (en min of meer gezond) koken, doe regelmatig een poging tot muurklimmen en dat is het zowat. Maar het is niet omdat een mens geen spectaculaire hobby’s heeft, dat ik niet voluit van mijn leven geniet. Meestal toch 🙂

Mama worden is één van de ingrijpendste gebeurtenissen (nee, zeg maar de meest ingrijpende gebeurtenis, zonder concurrentie) in mijn leven geweest. Mijn grootste bron van geluk, en tegelijk mijn grootste bron van twijfel. Mijn grootste bron van energie, maar tegelijk ook de reden van mijn sindsdien chronisc slaaptekort. Het heeft één en ander teweeggebracht dus.

In het begin had ik ook het gevoel dat “mama zijn” het enige was dat nog telde in mijn leven. Voor de rest had ik niet veel oog meer, laat staan voor mezelf. Maar dat is stilaan aan het veranderen. Ik begin mezelf terug te vinden. Dat klinkt bombastisch, maar dat is het niet: eigenlijk wil het gewoon zeggen dat ik terug wat meer oog heb voor mijn eigen mentale en fysieke gezondheid. Dat ik wat meer tijd uittrek voor de dingen die ik graag doe: gaan wandelen, genieten van mijn gezinnetje, en vooral ook nieuwe dingen uitproberen in de keuken. Ik haal er plezier uit om op zoek te gaan naar telkens nieuwe haalbare recepten die gezond zijn, lekker, en gemakkelijk op tafel te toveren na een drukke werkdag. Van die probeersels zullen jullie hier ook kunnen mee profiteren.

Veel leesplezier! En reacties of suggesties zijn altijd welkom op hylke@hylkesblog.be 🙂